Тези гювечета могат да бъдат наречени и „Обери хладилник“. Неизменно спасяват положението, когато домочадието е прегладняло, времето за готвене е кът, а в хладилника няма кое знае какво за готвене. Разбира се, продуктите могат да претърпят всякакви изменения в количествено и качествено отношение – в зависимост от това какво имате вкъщи. Основното обаче е сирене, някакъв колбас и домати. Аз лично, пак поради факта, че моята майка винаги ги е приготвяла със смлени домати без люспи и семки, също ги правя с тях. Едва ли ще е проблем обаче, ако нямате такава зимнина, да ползвате нарязани на колелца пресни домати. Или пък да ги настържете на рендето.
Аз днес ще ви напиша продуктите, които сложих, а тъй като знаете, че не готвя с точни мерки, описанието ще е малко повествователно 😀

Необходими продукти за 1 гювече

1 плочка сирене
1 кренвирш
2-3 резена свинско филе
2 резена кашкавал
1 яйце
малко олио, чубрица и черен пипер

На дъното на гювечето слагате сиренето, така че да покрие дънцето. Върху нея нарязвате кренвирша, филето, кашкавалчето. Заливате с доматите, така че да стигнат до една трета от гювечето. Сиренето трябва да е покрито. Сипвате мааалко олио – примерно 1 с.л. Чуквате яйцето – без да го разкъсвате. Поръчвате с подправките и печете на 220 градуса за около 20 минути. Сол не слагам, защото продуктите съдържат достатъчно.

Да ви е сладко!